Botox, et velkendt middel til behandling

Botulinumtoksin A (Botox) er et velkendt middel til behandling af muskelsammentrækninger. Botulinumtoksin A (Botox) blokerer de nerveimpulser, der normalt stimulerer muskler til at trække sig sammen. Hos Kosmetisk Klinik - Rikke Lindby tilbyder vi behandling med botox i Vejle, Kolding, Fredericia, og Horsens.

Toksinet kommer fra Clostridium botulinum-bakterien, når det fortyndes meget kraftigt, kan det herefter sprøjtes ind i udvalgte små ansigtsmuskler med den virkning, at mindre rynker bliver glattet ud. Botulinumtoksin A (Botox) bruges til at mindske og til dels fjerne flere af hudens rynker. Hudfurer, som kaldes rynker, fremkommer og vedligeholdes bl.a. af overfladiske ansigtsmuskler. Når disse trækker sig sammen, sættes der rynker i huden.

Stoffet har således igennem mange år været anvendt til behandling af spastiske muskler, spændingshovedpine, rynker samt kraftig svedtendens i hænder og armhuler.

1
2

Injiceres i mimiske rynker i ansigtet

Når stoffet injiceres i mimiske rynker i ansigtet (rynker, som skyldes muskel-aktivitet), afslappes disse. Når stoffet injiceres i områder med svedkirtler, hæmmes sveddannelsen, idet botulinumtoksin forhindrer frigivelse af signalstoffer mellem nerve og svedkirtler.

Typiske behandlingsområder er vredesrynker / bekymringsrynkerpanderynker eller kragetæer / rynker omkring øjnene, og overdreven eller generende svedtendens.

Virkningsmekanisme

Ved at blokere grupper af disse “rynkemuskler” med botulinumtoksin A (Botox), kan man bogstaveligt talt, udjævne hudens overflade, således at hudrynkerne næsten bliver usynlige. Virkningsmekanismen er delvis dosis og injektionssteds afhængigt.

Din mimik fjernes ikke, men din hudfold reduceres ved at afslappe muskulaturen under den. Resultatet af behandlingen er først synligt efter 2-14 dage, for nogle før og for andre senere. Den maximale effekt er dog først helt etableret efter 2-3 uger, hvorfor man altid bookes til en kontrol i dette tidsrum, så evt. korrektioner kan foretages.

Ved svedbehandling, er det vigtigt at man ikke har anvendt antiperspirant i området, idet denne kan reducere svedtendensen og uhensigtsmæssigt sløre problemets størrelse og omfang.

3