Botulinumtoksin type A (botox)

BOTULINUMTOKSIN TYPE A (Botox)

Botulinumtoksin type A (kendt som bl.a. Botox, Vistabel og Azzalure).


Botulinumtoksin A (Botox) er et velkendt middel til behandling af muskelsammentrækninger. Botulinumtoksin A (Botox) blokerer de nerveimpulser, der normalt stimulerer muskler til at trække sig sammen.


Toksinet kommer fra Clostridium botulinum-bakterien, når det fortyndes meget kraftigt, kan det herefter sprøjtes ind i udvalgte små ansigtsmuskler med den virkning, at mindre rynker bliver glattet ud. Botulinumtoksin A (Botox) bruges til at mindske og til dels fjerne flere af hudens rynker. Hudfurer, som kaldes rynker, fremkommer og vedligeholdes bl.a. af overfladiske ansigtsmuskler. Når disse trækker sig sammen, sættes der rynker i huden.


Stoffet har således igennem mange år været anvendt til behandling af spastiske muskler, spændingshovedpine, rynker samt kraftig svedtendens i hænder og armhuler.


Når stoffet injiceres i mimiske rynker i ansigtet (rynker, som skyldes muskel-aktivitet), afslappes disse. Når stoffet injiceres i områder med svedkirtler, hæmmes sveddannelsen, idet botulinumtoksin forhindrer frigivelse af signalstoffer mellem nerve og svedkirtler.


Typiske behandlingsområder er vredesrynker/bekymringsrynker, panderynker eller kragetæer/øjenrynker, og overdreven eller generende svedtendens.

 

Virkningsmekanisme


Ved at blokere grupper af disse “rynkemuskler” med botulinumtoksin A (Botox), kan man bogstaveligt talt, udjævne hudens overflade, således at hudrynkerne næsten bliver usynlige. Virkningsmekanismen er delvis dosis og injektionssteds afhængigt.

Din mimik fjernes ikke, men din hudfold reduceres ved at afslappe muskulaturen under den. Resultatet af behandlingen er først synligt efter 2-14 dage, for nogle før

og for andre senere. Den maximale effekt er dog først helt etableret efter 2-3 uger, hvorfor man altid bookes til en kontrol i dette tidsrum, så evt. korrektioner kan foretages.


Ved svedbehandling, er det vigtigt at man ikke har anvendt antiperspirant i området, idet denne kan reducere svedtendensen og uhensigtsmæssigt sløre problemets størrelse.


Inden den første behandling, skal man altid til en lovpligtig konsultation hos lægen i klinikken, som skal stille indikationen for behandling, informere omkring virkningen og bivirkninger samt optage journal. Konsultationen er gratis.


Efterfølgende, vil der være en betænkningstid på 48 timer, før behandlingen kan udføres.


Interesseret i at høre mere? Så book en gratis og uforpligtende konsultation på 25 56 99 11 eller på vores onlinebook her.

Copyright © All Rights Reserved

I kraft af den nye datalovgivning oplyser jeg her, hvordan klinikken lever op til kravet om håndtering af persondata.


Klik her for at læse mere

Åbningstider


MANDAG                             09:00 - 15:00

ONSDAG                              09:00 - 17:00

TORSDAG                            10:00 - 19:00

FREDAG                               08:30 - 15:00


TIRSDAG & LØRDAG           Efter aftale

Kontaktinformation


Rikke Lindby

Grønnegade 12, 7100 Vejle

Email: info@kkrikkelindby.dk

Mobil: 25 56 99 11